Muhtelif, Test

Test 25: Unutulmaya Yüz Tutmuş Sünnetler Testi: Cömertlik

Bu test MuslimWalk Ramazan Ajandası 2022 versiyonu içerin için hazırlanmıştır ve günlük çetelede yer almaktadır. Ajandanız olmasa da siz de testi çözüp bilginizi test edebilirsiniz.

"Cömert kişi, Allah'a yakın, cennete yakın, insanlara yakın ve cehennem ateşinden uzaktır. Hasis insan, Allah'tan uzak, cennetten uzak ve cehennem ateşine yakındır. ----- cahil, ibadet eden ----- Allah'a daha sevimlidir." (Tirmizî, Birr, 40)
cömert - cimriden
cimri - cömertten

Doğru!

Yanlış!

"Sadakanın en iyisi bizzat kendisinin vereceği sadakadır. Sadaka sağ iken, malınız elinizde iken, istediğiniz kimseye istediğiniz kadar verdiğinizdir. Yoksa can boğaza geldikten sonra ----" (Buhârî, Vesâya, 14).
sadakayı vermek daha iyidir
geç kalmış olursunuz

Doğru!

Yanlış!

Abdullah b. Abbâs, Hz. Peygamber'in cömertliğini şöyle anlatır: "Allah'ın Rasûlü, insanların en cömerdi ve en iyilik severi idi. Ramazan'da Cebrâil ile beraber bulunduğu zamanlarda her şeyini verirdi." Cebrâil, her Ramazan gecesi Rasûlullah'ın yanına gelir, ona Kur'an öğretirdi. Cebrâil şöyle derdi: "Allah'ın Râsulü bereket getiren ----- daha cömerttir." (Müslim, Fezâil, 12, 2308).
buğdaylardan
rüzgarlardan

Doğru!

Yanlış!

Rasûlullah'dan bir şey istendiği zaman, eğer bu isteği yerine getirmek istemezse 'Hayır' derdi.
Doğru
Yanlış

Doğru!

Yanlış!

"Sizden birinize ölüm (alâmetleri) gelip de: 'Ey Rabbim, beni yakın bir zamana kadar geciktirsen de -----.' demeden önce size, rızık olarak verdiğimiz şeylerden (Allah yolunda) harcayın." (Münâfikûn, 63/10).
vasiyetimi yazsam
sadaka versem ve salihlerden olsam

Doğru!

Yanlış!

Sonucu görmek için quizi paylaş !

Subscribe to see your results

Unutulmaya Yüz Tutmuş Sünnetler Testi: Cömertlik

%%total%% soruda %%score%% doğru cevabın var.

%%description%%

%%description%%

Loading...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir