Diğer

Parmak İzi Bırakmadan Zamanı Öldürmenin 6 Yolu

Zamanın hızlandığına dair herkesin ortak bir kanaati var. Bunu ölçebilecek bilgimiz yok ama şöyle bir şüphemiz var; parmak izi bırakmadan zamanı öldürüp suçu ahir zamana atmış olabilir miyiz?

[list_group]

[list_item title=”1. Biraz(!) Sosyal Medya Turu Atın.” url=””]
Hani bir ‘5 dakika bakıp çıkayım’ diye girdiğiniz sonra 2 saat öldürdüğünüz/öldüğünüz siteler var ya onlar işte parmak izi bırakmayan bir zemine sahip!

[/list_item]

[list_item title=”2. İki Lafın Belini, Bacağını Kırın.” url=””]
Müzikli bir kafe, arka arkaya gelen adı telaffuz edilemeyen içecekler ve dedikodu… Samimi, dedikodusuz, haram kelamlar içermeyen, boş olmayan muhabbetleri kast etmediğimizi tabi ki biliyorsunuz. İki lafın belini kırın da boş insanlar ve boş muhabbetlerle zamanı kırmayın. 😉

[/list_item]

[list_item title=”3. Ordan Faydasız Bi İş Daha Alabilir Miyim?” url=””]
Meşgul olmaktan, meşgul olmaya fark var! Herhangi bir işle uğraşabilirsiniz ama fizik yasalarına göre hareket et yoksa çook kuvvet harcamış olsanız bile iş yapmış sayılmazsınız! Biz iş kısmını fiziğe göre tanımladık siz de hareket kısmını İslam’a göre tanımlayın. 😉

[/list_item]

[list_item title=”4. Akşama Ne Yapsak/Yesek?” url=””]
Bu soruyu düşünün ama sabah saat 10’da değil! Her gün ince ince uğraş gerektiren, zamanı hunharca öldüren yemekler yapmak zorunda değilsiniz! Kahvaltı hazırla ye, kaldır, öğlen yemeği hazırlığına başla, ye, kaldır, akşam yemeği… Ya da sofrada tekrar acıkana kadar iki öğünlük vakit geçirmenize gerek yok! O sofrayı kaldırıp acıkınca tekrar kurabilirsiniz! Güzel yemekler yiyin, sağlıklı beslenin ona lafımız yok sadece zamanı yemeyin.

[/list_item]

[list_item title=”5. Can Sıkıntısı!” url=””]
Tabii ki sıkı can iyidir diye bir espiri yapmayacağız. Can sıkıntısıyla acaba ne yapsam da geçse diye bir gün, bir hafta, bir ay bile geçiyor.

O halde boş kaldın mı, yine kalk (başka bir iş ve ibadetle) yorul.”  (İnşirah Suresi, 7. Ayet)

Canınız sıkılmayacak şekilde faydalı ve sürekli bir iş bulun. Kaza/nafile ibadetler, okunması gereken kitaplar, gidilmesi gereken kurslar gibi çeşitli listeleriniz olsun, biri bitince diğerine ışık hızıyla geçin.

[/list_item]

[list_item title=”6. Koala ya da Panda Olma İsteği!” url=””]
Tembel olma modası ne zaman geçer bilmiyoruz ama ömür bayağı hızlı geçiyor. Yapmayın Allah aşkına! Hasat zamanı gülmek için şimdi biraz terlemek lazım, tembellik Müslümana çok lüks kaçıyor! Pandalar ve koalalar çok tatlı hayvanlar ama biz insan olmanın yükünü üstleneli çook oldu!

[/list_item]

[/list_group]